Sayfalar

30 Aralık 2012 Pazar

Harita Uygulamaları

Üzerinde uğraştığımız Location Based MMO oyun için yaptığım araştırmalar sırasında ,bir çok harita ve servislerle uğraşmak zorunda kaldım. Hatta bu araştırmaların bazen hızını alamayıp web projesine dönüştürdüğüm oldu. haritaaraci.com aslında bu araştırmaları topladığım bir uygulama sayfası oldu.
Sitede harita uygulama özelliklerini denemek için değişik uygulamalar içermekte. Mesela bir uygulamamda Foursquare api kullanılarak çekilen veriler harita üzerinde otomatik olarak yerleştirilmekte http://haritaaraci.com/mekan_arama.aspx
Şuanda da kendi interaktif türkiye haritamı yapıyorum .Bu haritada amaç üzerine gelinen şehre hover efekti verebilmek ve bunu bir event olarak javascriptte işleyebilmek olacaktı . Tembellik yapmayıp uğraşırsam aslında çokta bir işi yok. Performanslı çalışırsa kullanışlı bir araç olabilir. Flash ile yapılmış versiyonları bulumakta ama üzerine herhangi bir fonksiyonellik eklemek için kaynak kodunda action scriptle uğraşmak gerekiyor. Bunu css ve javascriptle yapmak kolay modifiye edilebilir hale getirmek herkesin kullanabileceği bir yapıya getirmek güzel olur . Neyse bu gün çok yazasım varmış benim de 2 sene sonrasında :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder